SOUTH PIER CULTURE HOUSE

“Kulturhus for enden af en 2 km mole i Liverpool”.

Hvordan konstruerer man et kulturcenter, så langt fra kysten? Kultur pavillonen skulle lyse op som et fyrtårn på molen og tilbyde events på det store mole anlæg.

Resultatet er en meget simpel udendørs scene, et møderum med køkkenfaciliteter, depot og toiletter. Et sted man kan være sammen om at nyde vandet og himlens farver.

Konstruktionsvalget landede på en stål opbygning med glasfiber paneler monteret på. De blålige glasfiberplader går næste i ét med himlen over havet. Strukturen blev løftet på plads af en kran fra en slæbebåd, hvorefter apteringen blev monteret.

FILM LINK – konstruktionen og monteringen i Liverpool.

Bygherre : Liverpool Municipality
Hvad: Kulturhus, møderum, eventspace
M2: 380 M2
Hvornår: 2012
Min rolle: Arkitekt hos WHITE Arkitekter

Projektejer : WHITE Arkitekter, Sprunt Architects London, Price & Myers Engineers

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s