MONDELEZ – nyt HQ

“International virksomhed har fået nyt nordisk Headquarter”.

Fødevarer giganten Mondelēz International, Inc. ønskede sig et nyt HQ i en ældre kontor ejendom fra 1980’erne. ZESO har revitaliseret dette lejemål via en international design manual samt udformet en lokal variation til netop dette HQ i Danmark. Igennem en vellykket brugerproces fremstår kontoret nu i en nordisk stil med de glade farveelementer repræsenteret fra Mondelez’s fødevarer univers inspireret af deres produkter såsom Oreo, TUC, Marabou og Stimorol.

Akustik og godt indeklima har været af største prioritet og er bla. opnået via inventar, gulvtæppe, lydabsorberende plader imellem skriveborde. Der er tillige fokus på effektive kvadratmeter.

De lette vægge er planlagt udfra muligheder for teamwork, telekonferencer eller koncentreret individuelt arbejde. Analyser af dagslyset gav ligeledes oplagte zoner til mere mørkelagte tv-rum eller lyse arbejdspladser.

Økonomi
Som lejerrådgivere havde vi ansvaret for lejernes eget budget samt tidsplan. Vi bistod med møbel udbud til den mest fordelagtige pris og krav til take-back samt drift og vedligehold.

Æstetik
De nye kontorarealerne fremstår nu lysere, moderniseret og nordiske i materialevalget samtidig med, at den interenationale linje er repræsenteret. Der er valgt robuste og smukke materialer samt møbler har lavt vedligehold.

Bygbarhed
Alle glasskillevægge fra DEKO kan skilles ad og genbruges.
De fleksible tæppefliser kan nemt udskiftes med nye, da de ikke er limet, men tapet.
Indretningen er fleksibel i forhold til flere ansatte og dermed andre fremtidige behov.

Bæredygtighed
Der er bevidst arbejdet med et godt indeklima gennem valget af bæredygtige materialer og produkter samt energioptimering i form af LED lys. Udvalgte møbler er ligeldes ISO certificeret. Tæppeflisen fra Desso er 75% er genanvendt Cradle2Cradle materiale. Alle reoaler er valgt i den hurtigtvoksende og slidstærke bambus sort. Næsten al materiale er designet og produceret i Skandinavien.

Proces og samarbejde
ZESO er anbefalet af administrator, CBRE, til at varertage lejers interesser. Der er dermed tildelt stor tillid fra CBRE til at varetage vigtig rådgivning for deres kunder med forståelse for bygherres business case. Resultatet er en tilfreds lejer, administrator og bygherre.

ZESO har været involveret i samtlige kompetencer: Lejerrådgivning, budgetforhandling med udlejer, skitsering, møbeludbud, fagtilsyn og opfølgning.

Bygherre : Mondelēz International
Hvad: Kontorindretning, Lejerrådgivning, design
M2: 1000 M2
Hvornår: 2018
Min rolle: Partner hos ZESO Architects, ERHVERV

Projektejer : ZESO ARCHITECTS