Mia Scheel | Arkitekt MAA



Børnehuset i Skovlunde

Bygherre : Ballerup Kommune
Hvad: Ny bæredygtig institution til 300 børn. Konkurrence. 2 præmie
Hvornår: 2015
Hvem: EFFEKT Arkitekter, Skala Arkitekter, EKJ rådgivende ingeniører as, Pædagogisk/ Læringskonsulent Anne Marie Marquardsen
MS: Skitsering, Bæredygtigheds strategi og materiale valg


Ballerup Kommune stillede en ambitiøs opgave at skabe en institution bygget på bæredygtige værdier. Kommunen udvalgte 4 fokusområder indenfor bæredygtighed. Vi, i rådgivertemaet, udvidet disse områder, til en mere holistisk tilgang til arkitektur og bæredygtige løsninger.

Det tværfaglige team udarbejdet i konkurrenceforslaget, koncepter for de relevante indsatsområder, der bidrager til at højne det samlede kvalitetsniveau, for at skabe merværdi med fokus på fremtidssikring af Børnehuset i Skovlunde.

Det nye Børnehus i Skovlunde danner sammen med det omgivende landskab rammen om et alsidigt og rigt lærings- og legemiljø. Integrationen af arkitekturen og landskabet gør det muligt for børn at bruge begge som aktiver i deres hverdag og i deres udvikling.
Intentionen om at opbløde grænsen mellem inde og ude, manifesterer sig bla. i mellemrummet imellem ”husene”, der via lyskilder åbner sig op mod landskabet. Lyset og naturen skærer sig igennem bygningsmassen på tværs.
Flow og forløb fra det indvendige hus væver sig igennem udeopholdsarealer.
Det er målet at arkitekturen og landskabet i sig selv er lærings og udviklings redskaber, som skal tænkes som aktører og værktøjer i dagligdagen.






 


 


 

RÅDGIVERS VALG
UDVIDET FOKUSOMRÅDER.: RÅDGIVERS VALG


BÆREDYGTIGHEDS PRINCIPPER 


 


 


MATERIALEVALG 


 


 


 


 


 


 


 


All rights: EFFEKT 

Mia Scheel © 2012, designed by Mikkel Bøgh and built with Indexhibit. This site is optimized for Safari and Firefox