Mia Scheel | Arkitekt MAA



South Pier, Cultural Center in Liverpool

WHITE skulle udvikle et kultur center 2 km ude af en mole i Liverpool. Hvordan skulle dette bygges rent logistisk?

Vi skitserede bla. på en glasfibrer pavillon der kunne løftes på plads fra et skib. Pavillonen skulle lyse op som et fyrtårn på molen og arbejdet med varieret dagslys var åbenlyst.

Programmet var meget simplet en udendørs scene, et forsamlingsrum med køkkenfaciliteter, depot, toiletter. Et sted man kunne være sammen om at nyde naturen.

Konstruktionsvalget landede på en stål opbygning med glasfiber paneler monteret på. Det blålige glasfiber går næste i et med himlen over havet. Strukturen blev løftet på plads af en kran fra en slæbebåd.

Bygherre: Liverpool Municipality / 2012 / 380 M2 /Liverpool, England
Team : WHITE Arkitekter, Sprunt Architects London, Price & Myers Engineers


 


 


 


 


 


 


 


Construction site - February 2012 

Mia Scheel © 2012, designed by Mikkel Bøgh and built with Indexhibit. This site is optimized for Safari and Firefox